Wielerschool
Centrum Leren en Werken

Wielerschool
Centrum Leren en Werken

Wielerschool is er voor jonge wielrenners die in het kader van het deeltijds beroepssecundair onderwijs een opleiding combineren met begeleide wielertrainingen.

15 uren per week algemene en beroepsgerichte vorming en 13 uren per week wielertraining, leiden tot een échte studiebekrachtiging, een beroepscertificaat, een getuigschrift van 2de of 3de graad, of zelfs het diploma van het secundair onderwijs.

Maandag-, dinsdag-, woensdag en donderdag worden de lessen en de trainingen gegeven. Afhankelijk van de richtingen wordt één training over een hele dag gegeven en zijn er 2 trainingsnamiddagen voorzien. Ze worden begeleid door gediplomeerde trainers en in verschillende niveaugroepen georganiseerd.

Binnen- en buitenlandse stages, doordachte seizoensopbouw met zomer- en wintertraining, trainingen op de piste te Gent en met de mountainbike in de Vlaamse Ardennen, bedrijfs- en salonbezoeken, trainingsadvies en een aangepaste infrastructuur, zijn slechts een paar van onze troeven.

Daarnaast werkt de school nauw samen met het nabijgelegen en moderne internaat en met het Centrum voor Volwassenenonderwijs, waar je diverse avondlessen kan volgen (informatica, bedrijfsbeheer, vreemde talen, praktijkopleidingen).

Wielrenners vanaf 15 jaar met een wielerlicentie combineren in Oudenaarde leren met sporten. Zij krijgen de kans het beste uit zichzelf te halen door een beroep aan te leren, een diploma te behalen én zich in hun favoriete sport te bekwamen.

Onze doelstelling

  • Jongeren leren en sporten laten combineren om zo te groeien als mens en als sporter. We organiseren daarvoor deeltijds beroepssecundair onderwijs van maandag tot donderdag.
  • 8u beroepsgerichte vorming: een beroep aanleren in de praktijklessen.
  • 5u algemene vorming (project algemene vakken) op niveau 2de en 3de graad beroepssecundair onderwijs.
  • 2u moderne vreemde taal Frans in 2de en 3de graad, alsook in het 7de jaar.
  • 13u begeleide sporttrainingen.

Scroll naar boven