GWP's
Geïntegreerde Werk Periode

De GWP maakt deel uit van de leerplanrealisatie die de school verplicht moet uitvoeren.
Elke GWP heeft als opdracht de (vakoverschrijdende/vakgebonden) eindtermen die de overheid de scholen oplegt, te realiseren.

De GWP's van campus Fortstraat

GWP 1 A
Thuis GWP


De GWP van de eerstejaars bestaat uit drie dagen vol afwisseling. Er zijn twee projectdagen met verschillende workshops over gezondheidsthema’s en thema’s uit de lessen Actief Burgerschap. Zo trekken we een dag naar Gent met een aantal bezoeken per keuzevak in de voormiddag en in de namiddag spelen we een heus stadsspel. Elke dag slapen we thuis.

GWP 2 A-stroom
Ieper


We trekken 3 dagen naar Ieper om onder te duiken in ons verre oorlogsverleden. Zo bezoeken we de Menenpoort, enkele musea, oorlogskerkhoven, ...
Ontspanning mag niet ontbreken en zo bouwen we zelf een vlot en gaan we rijden met go-carts.

GWP 3 ASO/TSO


De GWP van de derdejaars speelt zich drie dagen af op school rond verschillende thema's. De leerlingen werken één dag rond het thema gezondheid en sport, één dag wordt gefocust op workshops van de verschillende keuzevakken en praktijkafdelingen op de school en de laatste dag komt een lezing of toneelvoorstelling rond een actueel thema aan bod.

GWP 4 ASO/TSO
Engeland


We trekken met z'n allen naar "The Heart of England". In dé Shakespeare-stad van Engeland - Stratford-upon-Avon - nemen we een taalbad want we verblijven in gastgezinnen. We bezoeken ook het geboortehuis van Winston Churchill - Blenheim Palace - en Warwick Castle, waar we griezelen in de kerkers. We gaan ook de sportieve toer op: naast van een stevige wandeling op het platteland, proberen we niet in het water van de Thames te vallen wanneer we onze "punt" besturen! Kortom: Deze trip is een unieke ervaring die je je hele leven lang zal herinneren!

GWP 5 ASO/TSO
Thuis GWP


De leerlingen van 5 ASO/TSO blijven in eigen land en volgen lezingen, doen uitstappen en maken kennis met minder populaire sportdisciplines. De initiatieven zijn deels algemeen vormend, deels gericht op de specifieke studierichting. Vaste waarden en een absolute must voor alle leerlingen zijn een bezoek aan Breendonk (concentratiekamp in Antwerpen) en de lezing ‘Een Duivelse Transitie’ (een initiatief van kazerne Dossin te Mechelen). U merkt dat er o.a. op die manier ruim aandacht wordt besteed aan herinneringseducatie. Ook andere lezingen, zoals 'Prison Talk (waar een ex-gedetineerde komt spreken), 'Growth mindset' (de overtuiging dat we onze talenten kunnen laten groeien) of een bezoek aan de rechtbank of een bedrijfsbezoek aan ‘Google’ behoren tot de mogelijkheden.

GWP 6 ASO/TSO
Slowakije/Polen


We verblijven 4 dagen in Demanovska Dolina in Slowakije en gaan 2 dagen skiën of snowboarden. We ontdekken de nabije druipsteengrotten en laten ons heerlijk verwennen in Tatralandia, het plaatselijke warmwaterparadijs. We verkennen het stadje Liptovski Mikulas en sluiten af met een lasershoot.
De volgende 2 dagen trekken we naar Polen waar een bezoek aan Auschwitz en Birkenau op de planning staat. We eindigen in schoonheid in het wondermooie Krakau.

GWP 6 ASO/TSO
Rome


La bella Italia!
Het is de droom van vele van ons leerlingen. We bezoeken het Colosseum, Forum Romanum en Vaticaanstad. Er wordt veel gewandeld langs de vele bezienswaardigheden van deze stad. Al mag een Italiaans ijsje en een bezoek aan een typisch restaurant zeker niet onbreken.

GWP Toerisme


Onze leerlingen 6 Toerisme organiseren zelf een boeiende buitenlands reis. Ze bereiden hun bestemming tot in de puntjes voor en spelen zelf gids ter plaatse.

De GWP's van campus Bergstraat

GWP 1 en 2 CLIC
Oostduinkerke


De GWP voor 1 Clic en 2 Clic vindt plaats in Oostduinkerke. Het domein Hoge Duin bevindt zich op wandelafstand van het strand. Zo kunnen we allerhande spelletjes spelen zoals estafette of Dikke Bertha met het zand onder onze blote voeten. Het domein is uitgerust met sportinfrastructuur; we kunnen er voetballen en badminton spelen. Natuurlijk is er ook plaats voorzien voor cultuur. We bezoeken namelijk een archeologisch museum, doen een biotoopstudie en gaan langs naar de haven van Oostende. ‘s Avonds doen we een fakkeltocht of een wandeling. Daarbij rijden we ook met go-karts op de dijk. Deze leuke driedaagse sluiten we af met een spetterend feest voorzien met een echte dj.

GWP 2de graad BSO
Spa


De GWP voor de 2e graad BSO gaat door in het pittoreske stadje van Spa waar we in "het kasteel de Mambaye" verblijven.
We hebben meer dan 10 ha aan de rand van het bos waar we gebruik van kunnen maken om ons ten volle uit te leven. Er zijn ook een voetbalveld, een beachvolleybalveld en verschillende trampolines aanwezig.
Aangezien de GWP in de Ardennen plaats vindt, hebben we geopteerd voor een avontuurlijk pakket waar de leerlingen hun energie de vrije loop kunnen laten gaan. Dit bestaat onder andere uit lasershooting, hoogteparcours, mountainbike enzovoort.
Er staan echter ook tal van educatieve activiteiten op het programma zoals een bezoek aan de fabriek van Spa (het water) alsook een boswandeling met gids waar we alle flora en fauna van de streek overlopen.
Elke avond sluiten we gezellig samen af met een activiteit zoals een quiz, filmavond, dropping, fuif of een barbecue.

GWP 3de graad BSO
Parijs


Het doel van de GWP is de leerlingen enkele dagen onderdompelen in de Franse taal en cultuur. We snuiven de sfeer op in de verschillende wijken van Parijs, bezoeken monumenten en musea en maken zelfs een boottocht op de Seine.
Onze reis leidt ons natuurlijk langs de Eiffeltoren, het Louvre met zijn reusachtige tuinen Les Tuileries, het Centre Pompidou, het reuze shoppingcenter Galéries Lafayette, de Champs-Elysées, de Opéra, de Nôtre-Dame, La Défense, en langs nog zoveel meer. Er wordt ook een beetje tijd vrijgemaakt om te shoppen in de stad van de mode. We reizen met de bus en gebruiken het openbaar vervoer ter plaatse.
Als kers op de taart gaan we ook naar Disneyland.

GWP 7de jaar BSO
Barcelona


We verblijven in de hostel Casa Gracia. Casa Gracia in een zeer verzorgde hostel waar je ’s morgens van een heerlijk ontbijt kan genieten met vers fruitsap, gebakken eieren, croissants, … enz. De ruime kamers van 4 à 6 personen hebben elk een douche en toilet.
De leerlingen kunnen vooraf zelf aangeven wat ze wensen te bezoeken. Aanraders zijn : Bididabo, Poblé, Montjoïc, Sagrada Familia, Parc Guell, Camp Nou, Casa Mila, ….en niet te vergeten .. de oude stad, waar je een overheerlijke smoothie kan drinken op de overdekte markt “la boqueria” .
We brengen ook een bezoek aan de kuststad Sidges, waar we kunnen genieten van een dagje strand.
Eten doen we meestal samen. We hebben een keuken ter beschikking in de hostel en het gebeurt wel dat de leerlingen zelf eens op verkenning mogen gaan om in kleine groepen zelf een gezellig restaurantje uit te kiezen. De laatste middag gaan we samen op restaurant om de GWP af te sluiten.
Achteraf kan je met veel blijdschap terugkijken naar deze unieke ervaring.

Scroll naar boven