• GO! atheneum Oudenaarde
  • 055 31 11 34 (F)
  • 055 31 21 31 (B)
  • hallo@go-ao.be

2de graad domein Voeding en horeca
3de en 4de leerjaar

Domein Voeding en horeca

Certificaten Horeca :

Een passie voor HORECA?
Sluit je dan vlug aan bij ons zaal- of keukenteam en kom iedere dinsdag of donderdag een handje helpen om onze gasten culinair te verwennen...

De keukenmedewerker voert volgens instructies van de verantwoordelijke voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) en vaat uit.

Hij verwerkt ingrediënten tot basisbereidingen binnen een keuken door het toepassen van basiskooktechnieken als stoven, koken, bakken en blancheren.

De opleiding keukenmedewerker bestaat uit 2 modules:
  • - Keukentechnieken
  • - Initiatie keuken
De hulpkok voert voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) in functie van warme en koude keukenbereidingen uit. Hij verwerkt ingrediënten door het toepassen van basiskooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen.

Hij ontvangt en controleert de bestellingen.
Hij organiseert, volgt keukenprocessen op en geeft instructies aan keukenmedewerkers.

De opleiding hulpkok bestaat uit 5 modules:
  • - Keukentechnieken
  • - Initiatie keuken
  • - Keukenprocessen
  • - Koude keukenbereidingen
  • - Warme keukenbereidingen
De hulpkelner voert de voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) voor de zaal en de bar uit. Hij helpt bij het onthaal en de bediening van de klanten. Hij ruimt de tafels af na de dienst en verzorgt de mise-en-place voor de volgende dienst.

De kelner organiseert de zaal en geeft instructies aan de hulpkelner. Hij begeleidt klanten, geeft menu– en drankadvies en handelt de betalingen af. Hij beheert tevens de voorraad, plaatst bestellingen en berekent de kostprijs.

De opleiding (hulp)kelner bestaat uit 5 modules:
  • - Bediening
  • - Initiatie bar en bediening
  • - Zaal- en tafelschikking
  • - Klantenservice
  • - Zaalorganisatie
De medewerker snackbar-taverne verzorgt de keukenbereidingen, de bardienst en de bediening van de klanten in een snackbar-taverne. In een sneldienstrestaurant past hij sneldienstrestauratietechnieken toe en bedient de klanten.

De opleiding medewerker snackbar-taverne bestaat uit 2 modules:
  • - Snackbar–taverne
  • - Sneldienst restauratie

Scroll naar boven